A tortaalaphoz finomratörjük a kekszet, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. 6 db kerek kiszúróformábanyomkodjuk.A hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a krémsajtot, a cukrot, a tejszínt és a citrom lereszelt héját. A zselatint kissé kinyomkodjuk, majd forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a krémsajthozkeverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Elosztjuk a krémet a kekszes alapokon, majd néhány órán keresztül hűtjük.
A díszítéshez egy lábosba tesszük a kimagozott cseresznyét és a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel, és felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Elkeverjük, és sűrűrefőzzük a cseresznyés mártást. Lehúzzuk a tűzről, belecsorgatjuk a likőrt, és hagyjuk kihűlni.
Kivesszük a tortácskákat a hűtőből, egy vékony pengéjű, felforrósított késsel körbevágjuk mindet a kiszúróformák pereménél, majd kiszedjük a süteményeket, és tányérokra tesszük. Meglocsoljuk a szirupos cseresznyemártással, és 1-1 kis darab mentaággal tálaljuk.
Megjegyzés
Az apró formák helyett használhatunk egy nagy, kapcsos tortaformát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.