Az olajat felhevítjük, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd a visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, meghintjük egy kevés borssal, valamint szárított majoránnával, és kissé lepirítjuk.
A májhoz keverjük a kimagozott, felkockázott paprikát, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk. Végül megsózzuk a pörköltet.
A körethez aranybarnára pirítjuk a tarhonyát a felforrósított olajon. Azután felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben megsózzuk.
A tarhonyát 4 db mélytányérban elosztjuk, és rákanalazzuk a pörköltet. Egy kevés tejföllel meglocsolva, továbbá némi pirospaprikával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.