A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, a snidlinget, az aszalt paradicsomot, zöldhagymát, paprikát és összezúzzuk a fokhagymát. 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a zöldhagymát és a kápia paprikát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a csipetnyi sót.
A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, a lisztet, és a zabpelyhet és jól elkeverjük. Beletesszük a csirkemellet, a reszelt sajtot, a zöld fűszereket, a dinsztelt hagymát, sózzuk borsozzuk. Egy kicsit merülőmixerrel turmixoljuk, de csak annyira hogy maradjon benne kis csirkemell darab, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sűrű palacsintaszerű masszát kell kapjunk, (olyat mintha almás palacsintát sütnénk). Ha túl sűrű tejjel, vagy tejszínnel hígítsuk.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, erre ráhalmozzuk a masszát, és közepes hőfokon sütjük. Amikor átfordítjuk a tepsit befedjük, oldalanként kb 2 percig sütjük, ameddig szép színt kap. Papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal, vagy valamilyen zöldséges raguval kínáljuk.
Joghurtos öntet készítés: összekeverjük a hozzávalókat és azonnal kínáljuk.
A padlizsánt középen ketté vágjuk, egyik felét a sütőben megsütjük, a másik felét felkockázzuk, sózzuk és friss citromlevet facsarunk rá. A paprikát és a hagymát felaprítjuk, egy teflonserpenyőbe olajat teszünk, rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a paprikát. Ízesítjük egy kis csilivel, sóval, borssal és mézzel, majd felengedjük kb 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével, és beletesszük a héjából kikapart fél sült padlizsánt. Összefőzzük és máris kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.