A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a sóval és 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi cukorral és a vajjal habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kandírozott gyümölcsöket és a felockázott csokit. Összekeverjük, majd a lisztet és a fehérjehabot óvatosan, laza mozdulatokkal felváltva hozzáadjuk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát, majd belesimítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30 -35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, majd a formába hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a gyümölcskenyér, addig elkészítjük a citromos cukormázat. A porcukorhoz hozzáadjuk a citromlevet, és lassú tűzön addig keverjük, amíg a cukor felolvad.
A cukormázzal bevonjuk a gyümölcskenyereket, és kandírozott gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzés
A gyerekek kedvence, mert mutatós és önmagát kínálja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.