Az étcsokoládét darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A fehér csokit apróra daraboljuk, az aszalt cseresznyét összevágjuk, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. Beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a darabolt fehércsokit és a cseresznyét.
Egy evőkanálnyi tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, majd a tepsire téve kicsit kilapítjuk (a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben).
170 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsibenhagyjuk hűlni 2-3 percig, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Légmentes dobozba téve tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.