A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a vízzel, és a csipet sóval, az olvasztott vajjal, majd belekeverjük a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval és a 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tojásfehérje hab negyedét és simára keverjük. A maradék tojásfehérje habot óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 X 35 cm tepsit kikenünk vajjal, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta. Hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a tésztánk elkészítjük a gesztenyekrémet és tejszínhabot. A gesztenyét villával összetörjük. Ízesítjük cukorral, rummal és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha a csokis piskóta kihűlt akkor tálcára tesszük, megkenjük a tetejét gesztenyekrémmel, majd ráhalmozzuk a tejszínhabot, amit egy spatula segítségével elsimítunk. Csokidarával díszítjük, majd tetszés szerinti formára felvágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.