A római tálat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkinit megmossuk. A fele mennyiséget meghámozzuk, és a végek levágása után durvára daraboljuk.
A tojásokat felverjük, és a citromlével, valamint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a reszelt sajtot, majd simára dolgozzuk. Végül belevegyítjük a cukkinidarabokat és az aprított petrezselymet.
A római tálat vékonyan kivajazzuk, és beletöltjük a masszát. A maradék cukkinit legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, elosztjuk a massza tetején, és ráforgácsoljuk a maradék vajat.
A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk, és a felfújtat 200 fokon (légkeverésnél 180 fokon) 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a tetőt, és a felfújtat további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kissé kérges lesz. Petrezselyemlevéllel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.