A lisztet, a tojást, a puha vajat és a sót a dagasztógép táljába töltjük, és a géppel begyúrjuk. Ezután lisztezett táblán sima tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csavarva a további felhasználásig hűtőbe helyezzük.
A tetejéhez a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd felszeleteljük. Ízlés szerint felkockázzuk a hagymát és szalonnát, majd a cukkiniszeletekkel együtt egy serpenyőben 5 percig pároljuk, végül kissé kihűtjük.
A tészta 2/3-át egy 24 cm-es tortaforma kikent lisztezett aljába nyújtjuk. A maradék tésztából hengert formázunk, és a tészta szélére fektetjük. Ujjunkkal a széléhez nyomkodjuk, kis hullámokat formázunk a peremén. A tészta alját villával megszurkáljuk.
A tejszínt, a tojást, a sót, borsot, szerecsendiót és kakukkfüvet a cukkinimasszába keverjük, és az elősütött tésztába töltjük. (Az elősütés 180 fokon 10 perc.)
A formát újra a sütőbe toljuk, és 180 fokon további 40 percig sütjük. A cukkinitortát a formából kivesszük, és tálaljuk.
Megjegyzés
A legegyszerűbb étel is lehet finom. Ez a cukkinis torta nemcsak finom, de laktató is. A hétköznapi megszokott ételeinktől eltér ugyan, de az soha nem árt, és ne is bánjuk meg. Rafinált megoldásokat keressünk, ha van időnk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.