Egy pohárba morzsoljuk a friss élesztőt, rászórunk egy nagy csipetnyi cukrot. Öntünk rá langyos tejet, összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkavarjuk a maradék cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Meglangyosítjuk a tejet, odakészítjük a kezünkhöz. A lisztre öntjük a felhabosodott élesztőt, ráöntünk két deci langyos tejet, és elkezdjük dagasztani.
Szép, se nem túl lágy, se nem túl kemény tésztát szeretnénk kapni, ha szükséges, pici tejet adhatunk hozzá. Ha már szép fényes a tészta, és elválik az edény falától, beledagasztjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat is. Végül cipót formázunk belőle, tiszta abrosszal letakarjuk, és hagyjuk kelni.
Ha a duplájára nőtt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk. Körülbelül 20 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Egyik részéből pereceket hajlítunk, a másik feléből dupla karikákat: kettőt-kettőt összefonunk, kör alakba összehajtjuk, a végeket összecsippentjük. Egy deszkára rakjuk, könnyű konyharuhával letakarjuk, és huzatmentes helyen ismét hagyjuk kelni körülbelül fél órát.
Végül bő olajat forrósítunk egy nagy serpenyőben, és fedő nélkül szép pirosra sütjük a fonatosokat. Ha kicsit hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.