A krémes tésztájának elkészítéséhez a lisztet a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, majd a tejben feloldott szalalkálit, a cukrot, és végül a sót. Jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk. Egyenként sütjük meg 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt. Deszkára tesszük.
Közben a krémhez forró vízfürdő felett habüstben összekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű vaníliakrémet főzünk belőle. Még forrón kenjük a krémet, egyenletesen elosztva a megsült piskótalapokra.
Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral, és vizes késsel 2 ujjnyi széles, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.