A lapok hozzávalóiból három lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját.
Egy 30-40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát 3 részre osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt egyenként készre sütjük a lapokat. Tűpróbát végezzünk!
Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgájáit, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a diót és a rumot is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
Összeállítása: alulra kerül egy diós lap, megkenjük a lekvár felével, erre rákenjük a diós krém felét (előtte vegyünk belőle ki egy keveset, amit majd a sütemény tetejére kenünk), újabb lap, a lekvár maradéka, krém, végül a maradék lap. A tetejét megkenjük a félretett krémet.
Tetejére olvasztott csokit csorgatunk, díszítés ízlés szerint. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.