A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát villával megszurkáljuk, és sütőpapírral leterített tepsiben sütjük 45 percig. Ezután a burgonyákat hosszában félbevágjuk, és rövid hűtés után a belsejüket villával kiszedjük a héjból.
A sült édesburgonyát aprítógépben vagy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Keverőtálban hozzáadjuk a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást, valamint a fűszereket, és géppel vagy kézzel simára dolgozzuk. Végül gyorsan belegyúrjuk a lisztet, és legalább 2 órát pihentetjük.
A burgonyás massza negyedét belisztezett felületre tesszük, megszórjuk liszttel, és kb. 1 cm vastag hengerré sodorjuk. Ezt 1 cm-es darabokra vágjuk, és belisztezett villával egyenként bordásra formázzuk. Ugyanígy a maradék 3 adag masszából is gnocchikat készítünk.
Nagy fazékban sós vizet forralunk. A gnocchikat a lobogó vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
Tapadásmentes serpenyőben vagy tűzálló tálban némi vajat vagy olajat forrósítunk. Megfuttatjuk rajta a gnocchit, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk. Tetszés szerint parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.