A szobahőmérsékletű átszítált lisztet, a vajdarabokkal összemorzsoljuk, sózzuk, cukrozzuk, majd összeállítjuk a langyos tejben felfuttatott tejjel. Szükség esetén még adunk hozzá annyi tejet, amennyit felvesz.
Meleg helyen kelesztjük kb fél órát, majd két cipóra osztjuk. Tepsink méretének megfelelő nagyságura nyújtjuk, a diósat ízlés szerint mézzel, dióval, fügedarabokkal és összetört cantuccinivel vagy babapiskótával töltjük, míg a mákosat mákkal, szegfűszeggel, és kandírozott gyümölcsdarabokkal.
Mindkét rúdat sütőpapírrall bélelt tepsibe rakjuk, és ismét kelesztjük kb. 30-40 percig. Tetejét villával megszúrkáljuk, megkenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk világos nádcukorral. Hideg sütőbe tesszük, majd alsó-felső sütésre állítva 160 fokon készre sütjük 50-60 perc alatt. Tetejét a fehérjébe mártott ecsettel többször megkenhetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.