Az egyszerű sóskafőzelék elkészítéséhez a sóskát kiolvasztjuk, majd egy szűrőn átszűrjük.
Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd rászórjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és alaposan összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük 4,5 dl forró vízzel.
Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak vagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Apróra kockázott sült krumplival és tükörtojással kínáljuk.
NÉZZÉTEK MEG, HOGYAN KÉSZÜL A EGYSZERŰ SÓSKA főzelék VIDEÓN!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.