A tejfölös sóskafőzelék elkészítéséhez a fagyasztott sóskát hagyjuk kiolvadni. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk és lassú tűzön felmelegítjük a sóskát, közben elkeverjük benne a tejet, majd a tejfölt és a sót. A cukrot ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá (én kifejezetten édesen szeretem, ez 3-4 ek cukrot jelent).
Ezután botmixerrel összeturmixoljuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön gyakori kevergetés mellett további 5-10 percig főzzük. A tűzről levéve 1 ek vajat adunk hozzá, és elkeverjük. Tükörtojással és friss kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
Ha kapok friss sóskát, abból készítem. Megéri a ráfordított energiát, de fagyasztottból is nagyon finomat lehet főzni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.