A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A felaprított hagymát olajon megpirítjuk.
Beletesszük a megmosott sóskaleveleket, és megsózzuk. Amíg a sóskalevelek a főzéstől összeesnek, a liszttel és a tejföllel habarást készítünk, majd hígítjuk 2 dl vízzel.
Ha megpuhult a sóska, ráöntjük a habarást. 3 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Ha túl sűrűnek érezzük a sóskamártást, kevés vízzel higíthatjuk.
Mártásnak elég nagy adag lesz belőle. Mélyhűtött sóska esetében ugyanúgy készítjük, csak kimarad a turmixolós rész.
A gyerekeim nagy kedvence, folyamatosan követelik, soha nem elég belőle.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.