A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy fazékban felforralunk 2,5 dl vizet 10 dkg vajjal és a sóval együtt. Egyszerre beleöntjük a keményítővel elvegyített lisztet, és erős tűzön addig verjük fakanállal, amíg elválik az edénytől. Ezután tovább keverjük kb. 1 percig, amíg az edény alján fehér bevonat képződik. Ekkor áttesszük keverőtálba, és konyhai robotgép gyúrópálcájával egymás után beledolgozzuk az egész tojásokat.
A lágy tésztamasszát 10 mm átmérőjű csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral leterített tepsibe egymástól 5 cm távolságban 8 db 12 x 4 cm-es csíkot nyomunk. A sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt, majd a sütőből kivéve azonnal félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a maradék vajat a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével együtt fémtálba tesszük. Forró vízfürdőbe állítva hagyjuk kissé megolvadni, majd kivesszük, és konyhai robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton habosan fehérre keverjük kb. 5 perc alatt.
A vízfürdőt felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről. Egy gondosan elmosogatott fémtálban belehelyezzük a 2 db tojásfehérjét a cukorral együtt, és fakanállal kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután áttöltjük egy hideg fémtálba, és robotgép habverőjével szoba-hőmérsékletűre keverjük kb. 10 perc alatt. Végül beledolgozzuk a kikevert vajat.
A vajkrémet 10 mm-es csővel ellátott habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felének üregébe nyomjuk. A megmosott és kicsumázott epret szeletekre vágjuk, majd elosztjuk a krémrétegen. Végül ráborítjuk a fánkok felső részét, és megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.