A megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével egy lábasba tesszük és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, azután egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd hozzákeverjük a dzsem fix-et és még pár percig főzzük.
A sütőt 180 fokra melegítjük, egy 20x30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a tojást, a cukorral, a vajjal és a lekvárral (amit a töltelékhez készítettünk) kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 20 - 25 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, azután hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük eperdzsemmel, majd ráborítjuk a másik tésztarészt.
A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és sima krémmé keverjük. Megvárjuk amíg a krém egy kicsit megdermed, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. 1 - 2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.