A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor 3/2-ával, a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral selymes, könnyű habbá felverjük. A sárgás habot egy kevés fehér habbal elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék fehér habot, és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
A tortaforma aljába beleszabjuk a sütőpapírt, és a kész masszát belesimítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a tojásokat, és folyamatos keverés mellett, vízfürdő felett, sűrűre főzzük (65-70 fokos hőmérsékletig lehet felengedni). Amikor eléri a sűrű állagát, levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Időnként megkeverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk az alkoholt és jól kikeverjük.
Amikor a krém és a piskóta is hideg, a vajat robotgéppel könnyű, habosra verjük, és az alapkrémet kanalanként hozzáadva kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk vízszintesen, majd a krémet 3 részre osztjuk. A sorrend: piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A marcipánt vagy fondant-t kinyújtjuk és a tortát burkoljuk vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.