A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor 3/2-ával, a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral selymes, könnyű habbá felverjük. A sárgás habot egy kevés fehér habbal elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék fehér habot, és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
A tortaforma aljába beleszabjuk a sütőpapírt, és a kész masszát belesimítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a tojásokat, és folyamatos keverés mellett, vízfürdő felett, sűrűre főzzük (65-70 fokos hőmérsékletig lehet felengedni). Amikor eléri a sűrű állagát, levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Időnként megkeverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk az alkoholt és jól kikeverjük.
Amikor a krém és a piskóta is hideg, a vajat robotgéppel könnyű, habosra verjük, és az alapkrémet kanalanként hozzáadva kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk vízszintesen, majd a krémet 3 részre osztjuk. A sorrend: piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A marcipánt vagy fondant-t kinyújtjuk és a tortát burkoljuk vele.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.