A tojásokat szétválasztjuk. Egy csipet sóval felverjük a fehérjéket, majd a tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral,illetve a kicsit lehűlt, olvasztott vajjal fehéredésig keverjük.
A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, a csipet sót, és egyenletesen elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a langyosított tejet, és egy híg masszává keverjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A híg tésztához hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleöntjük a tepsibe, a tetejét megszórjuk az apróra darabolt csokival, a vörös áfonyával, a mandulával, és 170 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kicsit kihűlt, megkenjük forró mézben elkevert cukorral, csak hogy kicsit csillogjon, majd felszeleteljük. Fontos, hogy langyos állapotban tálaljuk, mert az állaga akkor tökéletes, hűtőben kissé kikeményedik a tészta alja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.