A csirkehúst vágjuk kockákra, az olajon hirtelen pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk mellé a rizst, forrósítsuk át.
Öntsünk rá 5 dl forró vizet és adjunk hozzá 1 db tyúkhúsleveskockát. Lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb 10-12 percig.
Ezalatt vágjuk kockára a megpucolt cukkinit és a paprikát. Adjuk a rizses húshoz, keverjük bele a tejszínt, az összezúzott fokhagymát, ételízesítőt (én natúr, só nélkülit használok), keverjük és forraljuk át, majd az egészet öntsük tűzálló tálba.
A póréhagymát vágjuk karikákra, keverjük össze a reszelt sajttal és szórjuk a rizsre. Tegyük 200°C-os sütőbe és süssük addig amíg a sajt megolvad és picit megpirul a tetején.
Megjegyzés
A recept eredetileg a Knorr receptje, és az öntetet a rafinériával készíti el. Én pont a "zacskós" hozzávalót próbáltam elhagyni...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.