A forrázott káposztasalátához a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, négyfelé vágjuk, a torzsáját is kivágjuk, és egy hőálló tálba vékonyan felszeleteljük. Ugyanezt tesszük a vöröshagymával is, csak megfelezve. Megsózzuk, egész borsot, köményt szórunk rá, összeforgatjuk, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
Közben a vízzel, az ecettel és a cukorral salátalevet forralunk, és egyenletesen körbeforrázzuk a káposztát. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük, egy kevés őrölt borsot szórunk rá, és a hűtőben érleljük. Tejföllel meglocsolva, friss kaporral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Önálló fogásként fogyókúrás étrendbe beiktatva is fogyaszthatjuk, sovány tejföllel, kefirrel meglocsolva, aprított kaporral megszórva! Sokféle ételhez finom és egyszerű saláta, csavaros tetejű üvegben a hűtőben sokáig eláll!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.