A tésztához forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a pörkölt, darált mandulával és 1 csipet sóval.
Keverjük habosra a puha vajat a nádcukorral, adjuk hozzá a tojást, ízesítsük a mandulaaromával és dolgozzuk alaposan össze. Öntsük hozzá a tejet, és a tejszínt, végül forgassuk bele a lisztes keveréket.
Adagoljuk kapszlikkal bélelt sütőformába és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig. A kész süteményt pihentessük 1 órán keresztül.
A töltelékhez olvasszuk meg a csokoládét fémtálban forró vízgőz felett. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mascarponét, a mézet, a fügelekvárt és a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Vágjuk ki a muffinok közepét, töltsünk mindegyikbe 1-1 tk fügelikőrt. Töltsük a fügekrémet habzsákba és nyomjunk mindegyik muffinba 1-1 adagot. Pihentessük hűvös helyen 1 órán keresztül.
A díszítéshez keverjük össze a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, majd robotgéppel keverjük 5 percig. Töltsük csillagcsöves nyomózsákba és díszítsük vele a muffinokat. Tegyük a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen.
Megjegyzés
Legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihen a sütemény, mert így az ízek teljesen összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.