Az élesztőt 2 dl langyos vízbe morzsoljuk és kevergetve feloldjuk. A kétfajta lisztet összegyúrjuk a cukorral, 1 tk sóval, a sörrel és a tojásfehérjével, majd ruganyosra dagasztjuk 3-4 perc alatt. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább 60 percig.
Közben a sonkát egy fazékban felöntjük vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük a forrástól számított 30 percig, vagy ameddig megpuhul. Az edényből kivéve hűlni hagyjuk 10 percig, majd lecsepegtetjük, és a kötözést eltávolítjuk.
A tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. A rövidebb végéről derelyeszaggatóval levágunk 6 db 5 mm széles csíkot, és félretesszük. A közepére helyezzük a sonkát, és becsomagoljuk. (Ehhez a tésztát a sonkára hajtjuk, és az előzőleg vízzel megnedvesített tésztaszéleket összenyomkodjuk.)
A sonkát az illesztéssel lefelé sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. A tésztaburkot vízzel megkenjük, és a félretett csíkokkal berácsozzuk. Meleg helyen kelni hagyjuk legalább 60 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit a sütő legalsó sínjére toljuk, és a kenyértésztát aranybarnára sütjük kb. 60 perc alatt. A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel, ettől ropogós lesz a héja.
A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, és összekeverjük a citromlével, valamint 1 csipet sóval. A kenyértésztában sült sonkát felszeleteljük, és a tormával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.