A leveshez a gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük a borral. Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát. Botmixerrel simára mixeljük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A sajtos ropogóshoz a vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük sóval és megszórjuk reszelt sajttal. Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. A tetejét szintén megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá. Derelyevágóval vékony rudakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.
A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk. Tálaláskor a levesbe teszünk belőle néhányat. Kanalazunk rá egy kevés tejszínhabot, meghintjük aprított kakukkfűvel és reszelt citromhéjjal. Sajtos ropogóst kínálunk hozzá.
Megjegyzés
Ebben a hideg időben nagyon szeretjük a krémleveseket, mert egyszerűen elkészíthetőek, finom melegek és táplálóak. Ilyen, ez a barna csiperkéből készült gombakrémleves, egy pici kakukkfűvel és fehérborral ízesítve, sajtos ropogóssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.