Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Ide süss! Grissini és Carta di musica Szabi, a péktől recept
recept
Rafinált

Ide süss! Grissini és Carta di musica Szabi, a péktől

120 perc
4 adag
Költséges
2019. 03. 22.

Elkészítés

  1. Először a Grissini tésztájával kezdjünk dolgozni és utána a Carta di musicaval, mivel a grissininek több pihentetési idő kell. Viszont először a Carta di musicat süssük meg és csak utána a grissinit. Az élesztőt langyos, cukros vízben feloldjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a magvakat, a sót és az olívaolajat. Az élesztőt hozzáadjuk a magvas liszthez, és alaposan összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta, kevés liszttel megszórjuk, majd osszuk 8 egyenlő részre és konyharuhával letakarva 20 percig pihentessük.
  2. A nyolc egyenlő részre osztott tésztából előveszünk egy gombócot és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk: kb. 1 cm vastagra. Ezután csíkokat vágunk belőle. Egy gombócból 10 db hosszú csíkot kell kapnunk. A csíkokat megsodorjuk kb 35 cm hosszúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és újabb 20 percig kelesztjük. Megnedvesítjük a felületét és megszórjuk a nagyszemű sóval. 220 fokra előmőlegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
  3. Pihentetés közben elkezdhetünk a Carta di Musicán dolgozni. A lisztet és a sót összekeverjük majd a víz és az olivaolaj hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Nyugodtan maradhat egy kicsit ragacsos a tészta. Féretesszük pihenni 15-20 percig.

  4. Pihentetés alatt hozzáláthatunk a fokhagyma mártogatós elkészítéséhez. A fokhagymát összezúzzuk és enyhén megpirítjuk az olívaolajon. Még mielőtt színt kapna felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük. Mártás sűrűségűre forraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.

  5. A pihentetett tésztát elővesszük, kettéosztjuk és mint a rétest kihúzogatjuk olyan nagyságúra, mint a sütőtepsi (értelemszerűen két sütőtepsit használjunk). A tészta vastagsága 1mm legyen. A tepsibe sütőpapírt teszük, óvatosan ráemeljük a tésztát és eligazgatjuk.

  6. A tepsiben vágjuk meg a tésztát pizzavágó korong segítségével. Háromszögeket vágunk, melyek talpa kb 10 cm a szárai pedig 8-8 centi hosszúak. A tésztát megnedvesítjük és a magokkal megszórjuk. A sodrófával vagy kézzel picit belenyomkodjuk a magokat, hogy ne essenek le róla. A sütőt 200 fokra melegítjük és ropogósra sütjük 10-12 perc alatt.

  7. A fokhagymás mártogatóst kis tálkába halmozzuk és a vágódeszkára helyezzük. A tetejére egy rozmaringszálat teszünk, amire egész olajbogyókat húzunk (egy fekete, egy zöld mintázatban).

SZEZÁMMAGOS GRISSINI>>>

ROZMARINGOS GRISSINI>>>

TÖNKÖLYÖS GRISSINI>>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sajtos-sonkás háromszög
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás háromszög

45 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olajbogyós grissini
Recept
Egyszerű

Olajbogyós grissini

60 perc
|
20 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Karácsonyi rolád, ahogy Kabát Peti készíti
Recept
Bonyolult

Karácsonyi rolád, ahogy Kabát Peti készíti

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szezámmagos grissini
Recept
Egyszerű

Szezámmagos grissini

60 perc
|
30 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós grissini
Recept
Egyszerű

Ropogós grissini

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ide süss! Dusánka mogyorós brownie-ja
Recept
Egyszerű

Ide süss! Dusánka mogyorós brownie-ja

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zabpelyhes-almás muffin
Recept
Egyszerű

Zabpelyhes-almás muffin

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ír krémlikőrös csupacsokis keksz
Recept
Egyszerű

Ír krémlikőrös csupacsokis keksz

30 perc
|
9 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mirinda-szelet recept
Recept
Egyszerű

Mirinda-szelet

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.