A megtisztított rebarbarát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom zöldséghámozóval lehántott héját és kifacsart levét, valamint a megtisztított, felkarikázott gyömbért. Meghintjük a cukor és a pektin keverékével, majd lefedjük, és egy éjszakán keresztül pihentetjük.
Egy kistányért a mélyhűtőbe teszünk. A gyümölcsös keveréket egy lábosba kanalazzuk, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen meg nem olvad.
Ezután nagy lángon további 6-8 percig főzzük. A gázt elzárjuk, és egy kevés lekvárt teszünk a behűtött tányérra. Néhány percet várunk, majd ellenőrizzük, hogy bebőrösödik-e. Ha igen, akkor elkészült, ha nem, tovább néhány percig főzzük, és ismételten ellenőrizzük az állagát.
Az esetleg bebőrösödött réteget eltávolítjuk a lekvárról, majd beleforgatjuk a vajat. Kissé hagyjuk hűlni, majd a meleg üvegekbe kanalazzuk. Lehetőleg teljesen megtöltjük őket. 1-1 db zsírpapírt illesztünk a tetejükre, végül mindre rácsavarjuk a tetejét. Száraz, hűvös helyen tároljuk. 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőszekrénybe tesszük. Friss kaláccsal vagy brióssal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.