A húsokat megsózzuk, -borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is. Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább.
Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye. Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.
Megjegyzés
A lecsó nemcsak önmagában finom, hanem húsokkal kombinálva is egy fantasztikus magyaros ízvilágot ad az ételnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.