A csülköt mindenhol alaposan besózzuk. A hagymát felvágjuk nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, majd körérakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk köménymaggal és mellérakjuk a babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé, közepére helyezzük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. két óra alatt puhára pároljuk a csülköt. Ezután levesszük a fóliát és átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, még szép pirosra sül a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük a bőrös felét is.
Tálalás előtt feldaraboljuk a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával és almával is, és ízlés szerint bármilyen köretet készíthetünk hozzá.
Megjegyzés
Én a hagymát és az almát külön tányéron tálaltam, de azok is nagyon jól illenek a csülökhöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.