Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, 30 dkg-ot csíkokra vágunk. 2 gerezd fokhagymát szintén megpucoljuk és finom kockákra vágunk.
A húst mindkét oldalán megsózzuk és megborsozzuk, mustárral bekenjük, paprikával egyenletesen megszórjuk. A hagymacsíkokat és a fokhagymát egyenletesen elosztjuk rajta. A pecsenyét keresztirányban felgöngyüljük, és zsineggel összekötözzük.
Egy lapos sütőlapra vagy megolajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (elektromos 175 C, légkeveréses 150 C, gáz 2-es fokozat) kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. A húst barnulástól függően az utolsó 1/2 órára alufóliával befedünk.
A sárgarépát és a zellert megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, enyhén megszárítjuk. 45 perccel a sütési idő előtt a zöldségeket, amaradék hagymát és fokhagymát, valamint a zöldfűszereket a hús köré szórjuk. Olajjal meglocsoljuk és sóval ízesítjük.
Amikor hús megsült, kivesszük, szeletekre vágjuk, és a zöldséggel együtt melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.