Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A krumplit, a lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk.
Előmelegítjük a sütőt 220°C-ra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a krumplikat, megsózzuk és megborsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sütőbe helyezzük 15 percre.
Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a póréhagymát és egy kevés vizet, majd 3-4 percig pároljuk. Ha kész, tegyük a mélyhűtőbe, hogy pár perc alatt kihűljön.
Egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a mustár felét, egy evőkanálnyi olívaolajat, kis sót és borsot. Ha kész, a hűtőbe tesszük.
Egy másik tálban egységes masszává keverjük a sajtot, a lehűlt póréhagymát, a tojássárgáját, a mustár és a zsemlemorzsa felét, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
A krumplit kivesszük a sütőből, mellé rakjuk a paradicsomot és a lilahagymát, és visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre. Addig sütjük, amíg a krumpli barna és ropogós nem lesz.
A maradék zsemlemorzsát egy tányérra szórjuk. Vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk, megkenjük a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a morzsába úgy, hogy az mindenhol betakarja a pogácsát.
Egy serpenyőben olívolajat hevítünk, ha forró, beletesszük a pogácsákat, és közepes lángon, mindkét oldalát, kb. 5 percig sütjük, amíg barna és ropogós nem lesz.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.