A marinált retekhez egy tálba tesszük a megtisztított, felkarikázott retket. Hozzáadjuk a borecetet, a tarka borsot, valamint 1 tk sót, és alaposan összekeverjük. Felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi ellepi, majd lefedve a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A halfilét ledaráljuk, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle, azután összedolgozzuk az elhabart tojással, a citrom kifacsart levével, továbbá egy kevés sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel. Apránként beledolgozzuk a ledarált árpapelyhet, és addig gyúrjuk, amíg lágy, formázható masszát nem kapunk. A hűtőbe rakjuk 1-2 órára.
A masszából 10 db golyót formázunk, kissé lelapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre, ezután kivesszük, és hagyjuk kissé hűlni.
Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel és egy kevés sóval. Elosztjuk a fasírtok tetején, végül megszórjuk a felaprított újhagymával. A marinált retekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.