A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáz: 4-es fokozat). Két tepsit kikenünk olajjal.
A lisztet és a sütőport egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az ujjunkkal elmorzsoljuk, amíg borsószem nagyságú,kis darabok nem képződnek. Mélyedést csinálunk a közepébe és beleöntjük a tej felét. Elkezdjük összegyúrni és fokozatosan adunk hozzá mindig egy kis tejet, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
Gombócot formálunk belőle és enyhén lisztezett felületre tesszük. Kettévágjuk és mindkét felét kb. fél centi vastagságú, nagyjából 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk a lisztezett felületen.
Rákenjük a paradicsompürét úgy, hogy körben egy centiméteres peremet hagyunk.
Összekeverjük a hagymát, az ananászt, a sonkát, a sajtot és a petrezselymet. Egyenletesen a paradicsompürére kenjük, de ezúttal két centiméteres peremet hagyunk körben.
A hosszabbik oldala felől feltekerjük a tésztákat, és mindkét tekercset nyolc egyenlő méretű szeletre vágjuk. A csigákat a tepsibe tesszük és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.