A hortobágyi palacsinta elkészítéséhez egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. (Pörköltet készítünk.) Beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órán át főzzük, de ügyeljünk arra, hogy sok szaftja maradjon.
Közben, amíg fő a pörkölt, egy nagy tálban összekeverjük a palacsinta hozzávalóit: a lisztet, a tojást, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, és kiolajozott palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk: 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, így kicsit besűrítjük.
A húst leszűrjük a levétől, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A következő módon megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.
Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon. Tálalás előtt a szafttal jól meglocsoljuk még a palacsintákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.