A tésztához a vajat gyenge tűzön felolvasztjuk. Közben a joghurtot, a tojásokat, a vaníliás cukorral elvegyített cukrot, a sót, a lereszelt narancshéjat és a rumot krémes állagúra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített búzadarát.
Kivajazunk egy szögletes vagy kerek (kb. 26 cm-es) piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tésztamasszát, és elegyengetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megmosott és leszárított fügéket félbevágjuk, elrendezzük a tésztán és finoman lenyomkodjuk. (A héjas felük kerüljön alulra.)
A süteményt 40-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.