A savanyú káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, akkor bő vízben átmossuk.
A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott lapockát és csülköt és fehéredésig sütjük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát és lassú tűzzön főzzük.
A darált húst, a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük, masszává gyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Amikor már majdnem puha a káposzta és a hús, beletesszük a húsgombócokat és rászórjuk a tetejére a gerslit és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.