Elkészítés: A gombóchoz a rizst sós vízben puhára főzzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a darált hússal, 1 egész tojással, fokhagymaporral, sóval és a reszelt sajttal összekeverjük.
Vizes kézzel golyókat formázunk a rizsből, kis bemélyedést készítve megtöltjük a húsos keverékkel. A kész golyókat felvert egész tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A mártáshoz olajon megdinsztelünk 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított kaprot, felöntjük 2 dl húslével, sózzuk, borsozzuk, egy csipet szódabikarbónát adunk hozzá. Közben 3 dl tejszínt csomómentesre keverünk 4 evőkanál burgonyakeményítővel, a mártáshoz adjuk, jól összekeverjük. Egyet forrni hagyjuk, de nem többet, mert elveszíti selymes fényét.
A kisült rizsgombócokat a mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.