A tésztához a tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk acukrot, a langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a megmaradt lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzá keverjük a tojássárgájákat, a citrom lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd lefedve, meleg helyen kelesszük 50 percig.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a darált dióval, a cukorral és a lekvárral, majd leveszük a tűzről. Ízesítjük a krémet a rummal, és hagyjuk kihűlni.
Ismételten átdolgozzuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 30x40 cm-es téglalappá. Három 10 x 40 cm-es csíkra vágjuk, és megkenjük mindet a diós krémmel.
Összefogjuk a három tésztacsíkot, és összefonjuk őket. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd további 15 percig kelesztjük.
Alaposan megkenjük a felvert egész tojással, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.