Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha kemény a tészta, hozzáadunk 1-2 kanál tejfölt. A tésztát 4 cipóra osztjuk, és 1 órán át kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A szilvát késes aprítóben pürésítjük. Egy lábasba forralunk egy kevés vizet, és hozzáadjuk a rumot, majd addig adagoljuk a szilvához a rumos levet, ameddig sűrű krémet nem kapunk. A mákot elkeverjük a cukorral, és egy kevés reszelt narancshéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát, hogy szaftosabb legyen.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a négy cipót egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk. Egy tésztalapot rakunk legalulra, majd megkenjük a szilvás, majd a mákos töltelékkel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tészta kerül, amit villával megszurkálunk. Kelesztjük még egy kicsit, majd 170-180 fokon 30-40 percig sütjük. Akkor jó, amikor a tészta a tepsi oldalától elválik, ujjunkkal ütögetve tompa hangot ad.
A kétféle étcsokoládét vízgőz felett felmelegítjük, hozzáadjuk az olajat, hogy fényes legyen, majd a kész zserbó tetejére öntjük. Felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.