Egy kevés langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd belereszeljük a margarint. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. Összekeverjük a margarinos, a tojásos és az élesztős keveréket, és tésztává gyúrjuk. A többi tejet fokozatosan, gyúrás közben adjuk a tésztához (egyszerre soha ne öntsük az összes tejet a masszához).
A töltelékhez összekeverjük a mákot a cukorral, majd három egyenlő részre osztjuk. A tésztát négyfelé osztjuk. Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros mákkal. Ezt így rétegezzük tovább, a tetejére a negyedik tészta kerül (a felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit).
1 órán át kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, leöntjük gőz felett megolvasztott csokival.
Megjegyzés
Mivel én a mákot szeretem, nem a diót, ezért találtam ki ezt a receptet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.