A szilvalekváros-mákos rakott tésztához a széles metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük, egy tálba öntjük, némi zsiradékkal elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral összekeverjük.
A mákot összekeverjük a porcukorral és a citromlével.
Egy tortaformát vagy jénai tálat kivajazunk, és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
Alulra rakunk egy sor tésztát, megkenjük lekvárral és rászórjuk a mák felét. Újabb tésztasor következik, megkenjük lekvárral, rászórjuk a maradék mákot, és tésztával fejezzük be. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a boszorkányhabot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan belekeverjük a lekvárt.
30 perc után kivesszük a tésztát a sütőből, kanállal tetejére halmozzuk a habot, majd visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük a hab színesedéséig. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés mákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.