A padlizsánokat megmosom, szárazra törlöm, majd félbe vágom. A sütőt 200°C-ra melegítem, majd a padlizsánokat a rácsra teszem, és kb. negyed óráig sütöm. Akkor jók, ha már kissé fonnyadtak.
Az olívaolajat kissé felhevítem, majd megdinsztelem rajta a hagymát. Amikor üveges, hozzáadom a fokhagymát, majd pár perc múlva a gyömbért, s utána az összes fűszert. Kb. 15. percig főzöm lassú tűzön. Mielőtt kész, hozzáadom a margarint.
Kiveszem a padlizsánokat a sütőből, kikaparom a belsejét, hozzáadom az előre elkészített hagymás alapot, majd összeturmixolom.
Legalább egy napig pihentetem, pirítóssal tálalom (ha megmarad belőle, le lehet fagyasztani, vendégvárónak felengedve is tökéletes).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.