A joghurtot összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, valamint a megtisztított, átnyomott fokhagymával, és hagyjuk állni a keveréket, amíg elkészítjük a padlizsánt.
Serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és rászórjuk a megmosott, felkockázott padlizsán felét és rögtön összekeverjük (mert a zöldség hamar beszívja az olajat). Megsózzuk, -borsozzuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a héja megpuhul. Végül meghintjük 1/2 tk őrölt fahéjjal.
A zöldséget tányérra szedjük és félretesszük. Ugyanígy sütjük meg a többi padlizsánkockát is. Végül egy nagyobb salátástálba tesszük a sült padlizsánkockákat, rákanalazzuk a joghurtos öntetet és összeforgatjuk.
Megjegyzés
Melegen és hidegen is fogyasztható. Magában, pirítóssal vagy grillezett húsokhoz kínáljuk.
Fotó és recept: Basa Veronika
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.