A babot egy napra, a csülköt fél napra beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk: a vöröshagyma felét felkockázzuk, a másik felét egyben hagyjuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, a többit karikázzuk, ill. kis kockákra vágjuk. A debrecenit is felkarikázzuk.
A csülköt 1 órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a babot a babérlevéllel együtt, és elkezdjük főzni, annyi vízben, ami ellepi. Amikor már puhult a bab, akkor beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a fél vöröshagymát, valamint a leveskockát is.
Mikor a zöldségek még félig puhák, akkor paprikás, fokhagymás, vöröshagymás rántást készítünk, és a levest azzal sűrítetjük. Ezután mindjárt beletesszük a csipetkét és a debrecenit is. Mikor a tészta is megfőtt, elkészült a leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.