A kacsamájpástétom elkészítéséhez a felaprított szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, majd lassan üvegesre pirítjuk.
A tisztított darabolt kacsamájat a serpenyőbe tesszük. Fűszerezzük és a vajat, a petrezselymet és a konyakot is rátesszük. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük. Robotgéppel pépesítjük.
Cserép vagy porcelán tálaló edénybe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Babérral díszíthetjük. Lehűtjük.
A barna vajhoz nem túl magas hőmérsékleten melegítjük a vajat. Ha elérte a színét, rögtön leszűrjük teaszűrön hideg edénybe. Így a barnulást is megállítjuk. A hűtőben kihűlt májra ráöntjük a hideg, de még nem dermedt vajat.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KACSAMÁJ PÁSTÉTOM BARNA VAJJAL:
Megjegyzés
Tipp: Mixerrel lassú fordulaton pürésítsük a kacsamájat, állítsuk le többször a gépet hogy a zsiradék ne csapódjon ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.