A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük egy tálban.
Hozzákeverjük az olajat és annyi (kb. 1,5 csésze) vizet, hogy lágy muffintésztát kapjunk.
A tésztához hozzáadjuk a tökmagot és a kakaóbabot, majd lágy mozdulatokkal összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
A muffinformát a kis papírkosarakkal kibéleljük és beleadagoljuk a tésztát.
Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A muffinformát imádom, bármit le lehet készíteni vele - sósat, édeset, bámilyen variációt és ideális reggelire, uzsonnára, de vacsorára is. A tavasz párás, nedves, vizes (kapha) minőségének megfelelően, ma egy kesernyés, fanyar, fűszeres muffint készítettem. A kakaó keserű íze és a csípős, fanyar fűszerek ideálisak tavasszal, mert segítenek csökkenteni a szervezetben a nyálka mennyiségét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.