Elvegyítjük a lisztet a sóval és 4 ek. cukorral. Meglangyosítjuk a tejet, a felét egy kisebb tálba töltjük, belekeverjük az 1 mokkáskanálnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Ezután a liszthez adjuk a maradék langyos tejjel és a tojásokkal együtt, és sima tésztává gyúrjuk. Ha túl száraz, adhatunk hozzá még egy kevés tejet, ha pedig túl lágy, még egy kevés lisztet. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Lisztezett deszkán vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vajjal, majd porcukrot szitálunk rá. Erre szitáljuk a kakaóport (akkor jó, ha befedi a tésztát), azután ismét porcukor következik (ez is fedje be teljesen a kakaóport).
A tésztát a hosszabbik vége felől szorosan feltekerjük, és éles késsel felvágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
Egy kivajazott tepsiben elrendezzük, szorosan egymás mellé a csigákat, és pihentetjük kb. 15 percig.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a csigák teteje. Kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e a csigáknak. Meglocsoljuk mindet a vaníliás cukorral összekevert tejjel, és további 5 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.