A piros színű paprikát felnegyedeljük, majd kicsumázzuk, és a bőrös felével felfelé 8-12 percig grillezzük, amíg feketén hólyagos lesz. Nedves konyharuhával letakarva pihentetjük 15 percig, majd a héj lehúzása után durvára daraboljuk.
A fokhagymát feldaraboljuk, a hosszában félbevágott csilipaprika magjait kikaparjuk, a kenyeret felkockázzuk. Végül az így előkészített alapanyagokat a többi hozzávalóval együtt pépes állagúra turmixoljuk.
Megjegyzés
Grillezős tűzhely esetén a paprikát a felülről számított 2. sínre csúsztatott tepsiben süsd meg!
A Kanári-szigeteken számtalan variációban készítik ezt a helyi specialitást, és szinte mindenhez fogyasztják. Magyaros halászléhez is kipróbálhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.