A birkahúst apróra kockázzuk. A mangalica zsírt felhevítjük, és megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, köményt, az apróra zúzott fokhagymát, a héjától megfosztott paradicsomot és pár pillanat alatt összehevítjük.
Beletesszük a birkahúst és alaposan megpirítjuk a külsejét fehéredésig, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Félidőben hozzáadjuk a zöldfűszereket.
A burgonyát megpucoljuk és apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A serpenyőben a vajat felolvasszuk és a megfőtt burgonyakockákat kívülről megpirítjuk. A pörköltet a burgonyával és savanyú káposztával, vagy vegyes vágottal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.