A karalábés húsgombóc elkészítéséhez a darált húst összekeverjük a rizzsel, a lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. Eztán diónyi gombócokat formázunk belőle.
Egy kizsírozott edény aljára reszeljük (a reszelő durvábbik oldalán) az egyik karalábét. Rárakjuk a gombócokat, és a tetejére reszeljük a másik karalábét. Megszórjuk kaporral, öntünk alá annyi vizet, hogy ellepje, és felrakjuk főni kb. 1 órára.
Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk, pár percig rotyogtatjuk, végül összerázzuk, hogy mindenhova jusson tejföl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.